Lugnt

Har haft en trevlig dag idag, visserligen har jag inte gjort så mycket annat än att spela badminton ute på gården med pappa, men ibland kan det vara skönt att inte göra så mycket och bara umgås med familjen också! Snart ska jag sätta mig på bussen och åka hem till min mamma.

Ha det bäst!

Kalas

För en stund sen kom jag hem från "kalaset" för mormor och en av mina morbröder. Vi är ju en ganska stor släkt, mamma har typ 10 syskon, alla kom inte men det var ju kusiner till mig och allt sånt där också så vi blev några stycken i alla fall. Det var riktigt trevligt att träffa alla, springa runt och leka paparazzifotograf samt äta all god mat och efterrätt!


Spettekaka eller något. Ett påhitt från typ Skåne, med konsistens som marräng och smak som någon kaka!


Jag innan vi åkte dit.


God, såklart alkoholfri dryck.


Många glas!



Rönnbär.


Tårtan.

Ballong

Huva! Igår vaknade jag med ont i halsen och en rätt ordentlig förkylning, det har inte blivit bättre till idag precis ... Igår hade jag i alla fall inte någon tid att blogga, så jag drar en kort sammanfattning av gårdagen.

På gympan spelade vi skogsbrännboll, precis som det låter var det brännboll i skogen och jag trillade två gånger- var inte den enda. Sen efter skolan for jag med min mamma och lillebror och åt på Max innan det var dags för mig och min lillebror att kliva på bussen till min pappa. Väl framme såg jag en film medans pappa var på dans, sedan fixade jag lite på datorn.

Idag har jag mest suttit framför datorn och gjort en massa bra grejjor som dock inte andra medlemmar på sidan var så förtjusta över. Systemet på sidan behövs förbättras så man slipper bli hatad när man bara sköter sitt "jobb", haha. Men jag tar det inte så hårt, förstår medlemmarna ändå!

Senare idag ska mamma komma och hämta upp mig och min lillebror så ska vi på kalas hos min mormor och morbror som båda fyllt år. Ska bli nice även om jag är väldigt förkyld. Har knarkat några halstabletter (igår åt jag en hel påse Vicks och blev rejält uppblåst ...), och en Ibumetin för att klara dagen.

Ha det bra allihopa!

Idag var hälften emot mig

Gud så jag har slöat till med bloggen alltså! Men så går det om man fått ett "förtroendeuppdrag" på en hemsida och dessutom 3000 gratis sms att göra av med!

Idag har det i alla fall varit rätt skoj på skolan, svammlade på med en kompis medans de andra i vårt lilla gäng var hemma och var sjuka. Tänk att alla var sjuka just idag! Sen efter skolan satt jag i evigheter och väntade på en buss som inte kom, så bara en liten stund efter att jag ringt om skjuts hem så kom den förbannade bussen. Tror busstiderna måste ha ändrats sen förra året? Inget stämmer ju!

Kändes rätt tungt sen när jag kom hem att åka direkt till stallet, moppen ville inte starta och jag fick springa med den så jag flåsade som en tok och fick blodsmak i munnen. Var inte glad på den kan jag ju säga! Men väl i stallet kändes allt bra igen i alla fall, var lite lat när pollarna stod långt bort i den stora hagen men jag lockade in dem med en hink foder- de är lätta att muta! Tänkte på det förresten, "Inte skulle väl jag komma springandes om någon prasslade med en godispåse och ropade må mig!" tänkte jag och såg roat på pollarna som kom i full fart mot mig, sedan vandrade mina tankar vidare "Eller jo, om jag tvingats äta gröt till frukost lunch och middag!". Ibland förstår man hur hästar tänker! När lillpollen var inne och iordninggjord red jag och han skötte sig bra, vi skuttade över 80 cm utan att några incidenter inträffade för ovanlighetens skull!

Imorgon är det fredag, skönt!

Fullt upp igår!

Det blev inte så mycket bloggande igår, hade nämligen fullt upp med en nypåtagen uppgift. Ni skulle bara veta vad jag får göra för häftigt här på internet, men tyvärr är det hemligt i alla fall än så länge! Är i alla fall en hemsida som jag är med och testar, vet inte när den ska lanseras men den är riktigt häftig! :-)

Det hände för övrigt inte så mycket på skolan igår, eller jo- hade två ämnen som jag inte haft förut, svenska C och teater, och då var jag inte med någon från klassen så givetvis var jag lite nervös. Hade dock inte behövt vara det, allt gick hur bra som helst!

Efter skolan for jag till stallet och red barbacka (utan sadel) på lillpollen som bockade lite och höll på, men jag for ut och galopperade och hoppade även lite utan att trilla av. Man är väl indian, haha!


Borde lagt mig tidigare igår ...

Snart börjar skolan för dagen, men ännu är det ett litet tag kvar tills jag måste gå till bussen. Var gode trött när jag steg upp i morse, men nu har det övergått till att bli "normal" trötthet. Var dock uppe ganska länge igår och tittade på "Änglagård", tyckte den var riktigt bra! Men det straffar sig att vara uppe för länge om kvällarna ...


No design ...

Hade varit duktig och gjort en ny design till bloggen, för att sedan upptäcka att det sätt som jag brukar sätta in den på inte fungerar längre! Resultat? Ingen ny design för min del ... Ush så tråkigt!

Humöret på topp ... not!

I morse gick det inte att logga in för att blogga, upptäckte jag en smula irriterat. Inte för att jag haft något speciellt att blogga om, men det har ändå blivit en vana att logga in på mornarna och skriva ett litet blogginlägg ...

Skoldagen idag har i alla fall flutit på som vanligt. Fick ont i huvudet mot slutet så jag var glad över att vi fick sluta tidigare så jag han med den tidiga bussen hem istället för att bli tvungen att vänta jättelänge på den senare. På engelskan idag fick vi förresten se en snutt av filmen "Änglagård" (typ en miljon svenskar har sett den!), den verkade bra så typ alla protesterade när läraren stängde av den mitt i allt. Ska i alla fall försöka få tag på den så jag kan se sen, Helena Bergström som är med i den är nämligen en av mina favoritskådespelare! :-)



Min lillebror hade förresten haft jätteont i huvudet och kräkts flera gånger idag, hoppas verkligen inte att jag också blir smittad- har verkligen inte tid att vara sjuk nu när skolan har börjat, håller tummarna för att jag klarar mig!


Mjölk är underskattat

Har nu nyss kommit hem från stallet. Lillponnyn skötte sig för en gångs skull exemplariskt när jag red honom och inte ens när jag galopperade över en äng busade han särskilt mycket, duktig var han! Jag dock känner att jag börjar få lite småont i huvudet, vet inte om det kanske beror på att jag suttit framför datorn för mycket eller för att jag mest druckit läsk idag istället för vatten och mjölk, hehe. Men det är inte ofta vi har läsk hemma, så man får ju passa på! Snart ska vi nog äta i alla fall, då blir det till att dricka vanlig, hederlig mjölk- och tro't eller ej, jag längtar!

Baksmälla

Den här morgonen har varit lite smått galen. När jag vaknade halv tio låg mamma fortfarande i sängen, och hon brukar alltid gå upp jättetidigt! Väldigt förvånad frågade jag vad hon gjorde i sängen. "Jag är bakis" pep hon. Första gången någonsin! Och defenitivt sista också. De var nämligen på kräftfest igår, och mamma fick nog i sig någon snaps för mycket, haha. Stackaren!

Själv såg jag mammas illamående som ett varnande exempel, jag ska då aldrig dricka så mycket så jag blir bakis! Hittils i mitt liv har jag aldrig druckit något alls, men när jag fyller myndigt är jag lite sugen på en sån där läcker blå cider, har alltid tyckt de ser goda ut! Kanske för att den påminner om Vira blåtira läsk? :-P

Kreativt med godis

Min lillebror är ganska duktig ibland, titta bara vilka fina kreationer han gjorde med sitt godis!


Ni ser nog vad han gillar för godis ...


Den sa han, var hans personliga favorit!


Denna gillade jag ... Kanske mest för att den blev bra på bild?!


Ser gott ut tycker jag!

Mycket gjort idag!

Var på matfesten idag tillsammans med min mamma och lillebror. När jag for dit förväntade jag mig att bli totalt proppmätt med allt man kunde äta. Men när vi gått runt och sett vad det fanns för mat valde jag svenska tapas, vilket var ett litet misstag. Eller själva maten var god, torkat renkött, rödspätta, löjromsås och annat lyxigt fick vi, men trots att det var dyrt var portionen typ jätteliten och vi blev därför tvungna att gå och ta efterrätt för att bli mätta. Till efterrätt blev det prinsesstårta för min del, sedan var jag hyfsat tillfredsställd i alla fall och vi kunde åka hem.

Sedan efter att ha varit hemma ett tag åkte jag iväg till stallet och hoppade med lillpollen. Han fick för sig att tvärstanna framför ett hinder så jag åkte fram på halsen på honom eftersom att jag inte var beredd. Dock så lyckades jag ta emot mig med händerna mot hans allt och kunde skjuta tillbaka mig upp i sadeln som tur var, och kunde undvika en avfallning. Tur!

Nu på kvällen har jag ätit glass med vindruvor, mycket annat har jag inte gjort. Kameran har slut batterier och jag har idats ladda den än, därför blev det inga bilder från idag ...

Wellwell, ha en fortsatt bra kväll! :-)

Intresting

Idag vaknade jag typ 09.15, är faktiskt förvånad över att jag inte sov längre efter en ansträngande vecka, men utvilad var jag i alla fall när jag vaknade så jag ska väl inte klaga! Hittils idag har jag nästan bara suttit och ätit känns det som, först frukost och sedan godis ... Värt! Senare idag ska jag till stallet, ska bli skoj!

Sängdags

Börjar nu bli dags att krypa i säng för min del. Ögonlocken känns riktigt tunga och jag är trött av allt surfande på internet. Och ja, då är det ju lika bra att gå och lägga sig istället för att pressa och vara uppe, right? Godnatt allihopa! :-)

Diggiloo

Hela kvällen har jag suttit och kollat på videoklipp från diggiloo-turnen. Hur härliga och roliga som helst säger jag bara, verkligen värda att se! Länkar här.


Toppar och dalar

Måste säga att detta faktiskt varit en jättehärlig dag! Först på morgonen på skolan hade vi inspark för mediaettorna och körde blandannat "bingo" med dem, dvs. de skulle springa runt och hitta/göra diverse saker som att till exempel dra lös ett hårstrå från en lärare, krypa genom hela centralhallen jamandes och mycket annat tokigt. Vi var 2-3 stycken från vår klass med i varje grupp för att fota och det värsta vår grupp gjorde var att få mp-rektorn att skriva en autograf på ens arsle, haha!

Sen resten av dagen har jag varit riktigt social och har kommit på att om jag vill prata och inte vara tråkig så kan jag faktiskt vara rätt trevlig när jag anstränger mig.

Ojdå .. Nyss kom mamma som jämt ska överreagera och brusa upp för småsaker. Glad var hon inte, och det handlade tydligen om något jag sagt igår. Slutade med att hon stod och skällde ut och skrek på mig och jag som aldrig skriker skrek tillbaka för att jag blev så jäkla irriterad. Helt sanslöst att hon aldrig bara kan släppa något! Hon håller på som hon gör och gör mig ledsen och upprörd på samma gång. Jättekul. Är det konstigt att hon har högt blodtryck när hon håller på så?

Hur som helst, tillbaka till skolan. När vi kom till skåpen efter rasten så hade någon satt ett lås på mitt skåp. Hemskt upprörd travade jag iväg till receptionen och hittade en vaktmästare som kunde knipsa bort låset åt mig, när jag öppnade det möttes jag av någon annans grejer i massor, men min jacka som jag satt in däremot såg jag inte skymten av. Förbannad som jag blev kastade jag ut "gärnignsmannens" grejer utan att hitta min jacka, men sedan såg jag att någon slängt upp den och en kompis mattebok som var inneboende i mitt skåp, ovanför skåpen. Shysst värre! Antar att det kanske var någon som måste tagit fel på skåp och inte att det var någon som ville jävlas med mig ... I efterhand hade vi i alla fall väldigt kul åt det!

Morgon

Snart skola, men som vanligt slänger jag in ett litet inlägg innan jag åker. Fast egentligen har jag ju inte mycket att skriva om såhär tidigt på dagen, är nog därför det alltid brukar bli en bild på dagens outfit, haha. Har i alla fall ätit en stabil frukost idag, gröt och en macka med köttfärs på eftersom att jag alltid blir hungrig före lunchen. Hoppas på att inte bli det idag!


Blev en mysoutfit idag, känner mig dötrött!

First class är då bara skit!

First class, skolmejlen är förmodligen den sämsta sorten av mejlsida som jag någonsin stött på. Trodde jag lyckats få iväg att mejl med läxan till min lärare, men nu visade det sig att mejlet varit tomt trots att jag skrivit en massa i det! Då var det bara att göra om uppgiften, höll på att börja grina för att jag blev så irriterad på det förbannade mejlprogrammet som inte ens kan visa folks mejladresser så man kan kontakta dem via sin hotmail istället. Jag blir så less! Nu försökte jag bifoga ett word-dokument till läraren istället, hoppas det går för annars vet jag inte vad jag gör!

Matte

Nu har jag varit duktig och avklarat alla läxor jag hade, och räknat några mattetal som jag faktiskt börjar förstå hur de funkar även om en del saker fortfarande känns lite oklara varför man gör dem på ett visst sätt. Men det känns som att det kommer gå bra i alla fall- så känns det sällan när jag har med matte att göra kan jag ju säga! ;-)

Back on track

Så var man tillbaka till de vanliga rutinerna med skola och allt. Känns knappt som man haft något lov över huvud taget, trött är jag och vi har redan fått flera läxor trots att det bara är andra dagen vi går. På matten kastades vi direkt in i det enligt många det svåraste kapitlet i hela boken tydligen, undra om de har för avsikt att få oss att hoppa av kursen?

På skolan idag har vi förresten varit och sett på en lärarkonsert, lärarna var faktiskt riktigt duktiga på att sjunga och spela alla möjliga instrument och det kändes riktigt proffsigt! Blandannat vår mentor var med på fiol, han var bra! Det bjöds även på troschock mot slutet, pinsamt för den stackars läraren när hennes knytbara klänning for upp, typ ...

Nej, nu måste jag verkligen börja med läxorna. Ska leta upp tre hemsidor som har flash, läsa igenom några sidor i samhällskunskapsboken och kanske kolla lite på matten om jag har tid och ork sen. Ha det bra!

Talpedagogen nästa?

Tur att jag kan prata bra också såhär på morgonen. Mamma hade glömt mobilen hemma, och när det ringde i den för andra gången den här morgonen bestämde jag mig för att svara. Sprang alltså fram till mobilen, tog upp den och tryckte på grön lur. När jag gjort det ville munnen dock verkligen inte lyda. "Mammas" mo-ma-ambil! Personen i andra änden tyckte det var lite smått roligt. Haha, tungan snubblade verkligen där!

Sliten

Då var det morgon igen. Känner mig oerhört trött och sliten måste jag säga, men det blir förhoppningsvis bättre framåt dagen även om jag råkat på en liten förkylning såhär lagom till skolstarten, kunde klarat mig utan det faktiskt! Såhär ser jag i alla fall ut idag om någon ville veta :P


Byxor- Bikbok, kofta- Vila, linne- Gina tricot, halsband- Scoop.

Varför ser bilderna alltid så konstiga ut när man förminskar dem?

Ansiktskrämer, jag?

Blev lite smått förvånad tidigare ikväll när mamma frågade mig om det var min ansiktskräm/mask mot finnar mm. som stod nere på toan. Har ju bara typ världens bästa hy, varken glansig, fet eller finnig och jag skulle aldrig drömma om att förstöra den med typ ansiktskrämer, pulver och annat skit. Varför lägga pengar på nåt som inte kan bli bättre, liksom ...


Ännu en dag ...

Denna första skoldag var inte särskilt ansträngande faktiskt, det blev mest till att lyssna till en massa information faktiskt och idogt hävda att man inte var rätt person att vara med i varken elevrådet eller något annat tidskrävande och onödigt. Lyckades undvika alla "förtroendeuppdrag". För övrigt gillar jag inte vårat nya schema, vi har inga sovmorgonar och långa dagar, ännu värre än förra året trots att vi blivit lovade ett bättre schema! Nåväl, alla jättelånga hål mitt på dagen har vi i alla fall blivit av med även om jag önskat att det betytt att vi fått sluta tidigare vissa dagar ...

Slutade skolan tidigt idag i alla fall, så jag fick tid över att shoppa loss ... På ridsportaffären! Hade ca 500 kr att göra av mig vilket gick lätt. Tycker det är lika viktigt att ge ett helt och rent intryck när man rider som när man är i skolan, och jag lägger gärna pengar på det! Detta var vad jag hittade idag:

 
(Ridhjälp HaloRider 399 kr. Ljusbruna ridvantar Equipage 119 kr)

Egentligen ville jag ha en annan ridhjälm som kostar typ 2700 pix och ett par vantar för över 300 kr, men det kändes inte riktigt som att min ekonomi klarat det. Fick bli en mindre lyxig utrustning som vanligt, stör mig enormt på alla lyxpampar till ryttare (i min ålder!) som rider omkring med sina 4500 kronors ridhjälmar, ridstövlar för typ 5000 och häst för en jädra massa pengar. Hur bortskämd får man bli!? Själv får jag då slita med att spara gärnet om jag ska ha råd med nåt!

Sen på kvällen efter en något pinsam handlingstur med mamma (utan att nämna några detaljer) så for vi ut i skogen för att leta svamp vilket jag dock inte alls njöt av. Var trött och förkyld och det var inte alls särskilt kul då. Men när vi kom hem åt vi i alla fall tacos till middag, det uppskattades!

Skolstart

Såhär klär jag mig första skoldagen. Bildkvalitén blev tyvärr ganska dålig dock.


Byxor- Bikbok, kofta- Lindex, linne- JC.

Back to hell

Imorgon börjar skolan, och vad ska jag säga om det? Jag längtar då inte! Hade varit ganska okej om det inte varit för alla otroligt trista klassrum, och för att det går jättetungt i matten trots att läraren verkar bestämt sig för att älska mig? Vet inte om jag ska välja bort matte B och läsa historia istället, har nämligen lättare för läsämnen.

Behöver man ha läst matte B för att plugga vidare?
Får boka tid med cyon vid tillfälle och fråga henne!

Gentlemen prefers blondes

Även idag har jag varit ute och ridit lillpollen, det var dock uppehåll när jag red men trots det var han helknasig och låtsades vara rädd för allt möjligt, höll på att flyga av flera gånger och det var ett under att jag inte gjorde det :-P

Till middag åt vi pizza, mamma hade köpt fyra olika sorter och jag provade en med dubbla bottnar, den var väldigt mastig med alldeles för mycket ost enligt min smak, så jag orkade inte äta så mycket.

Nu ikväll har jag sett på film, "Gentlemen prefers blondes", en sån där rätt gammal film med Marilyn Monroe, jag tycker den typen av filmer är gulliga!


Tror ni inte det regnar?!

Idag började mina plastsyskon och min "riktiga" bror skolan, jag retar dem lite för det och är glad att jag själv inte börjar förrän imorgon. Dock så hade jag lite otur med vädret den här sista lovdagen, regnet står nämligen som spön i backen så jag får inte gjort så mycket vettigt. Men jag kan i alla fall trösta mig med att jag får mer tid till att uppdatera bloggen, alltid något! Om jag nu haft något vettigt att skriva om det vill säga ...

Några förslag på vad man kan skriva om i bloggen?

Nu kan jag också!

Äntligen, efter snart sjutton år så har jag lärt mig det som alla andra kunnat i typ hela sitt liv. Jag har lärt mig att vissla! Visst, mamma säger att det låter konstigt för mig och att jag måste ha tungan längre ner, men det kommer faktiskt ett visslande, falskt läte från min mun! Så sen i söndags har jag inte gjort annat än att sitta och öva min visslingsteknik och har fått alla i min närhet att slita sitt hår i frustration och jag kan riktigt se hur de ångrar att de försökte lära mig att vissla en gång. Men nu ska de få igen för att de retade mig minsann! ;-)

Wild and crazy

Tapper som jag är har jag idag varit ute och ridit i regnet, lillponnyn var busig och tur är det att jag har balans för annars hade jag åkt av i någon vattenpöl, helt garanterat! Lillponnyn hade inget regntäcke och jag fasade att han skulle bli tvungen att gå naken i hagen sen, men som tur var kom hans ägare med ett täcke hon köpt till honom! Den andra hästen i stallet ville inte vara med på noterna när jag skulle ta ut han innan jag skulle åka hem sen, han blev galen och började stegra men som tur var kom mamma hästtämjaren och lyckades få honom på bättre tankar. Med andra ord, det gick ganska vilt till idag och allt gick inte riktigt som jag tänkt mig, men allt löste sig ändå i slutänden och tur var väl det! :-)


En ny outfit.

Här kommer bilderna från helgens shoppingfynd, precis som jag lovade! Jag är som ni säkert ser inte någon som följer modet slaviskt utan tar på mig det jag tycker är snyggt! Har en ganska enkel stil, men som det heter, "less is more" ;-)


Tröja och jeans- Bikbok. Bälte- Åhlens.


Linne- JC.

Det regnar som vanligt

När jag vaknade i morse spöregnade det och åskade ute, därför har jag inte kunnat sitta framför datorn förräns nu, nu regnar det visserligen lika mycket som innan men det verkar ha slutat åska i alla fall! Har hur som helst inte gjort så mycket intressant idag, nyligen åt jag en färdig portionsförpackning med kyckling i kurrysås, ris, minimorötter och broccoli till lunch. Min plastbrorsa var lite orolig för att jag inte skulle orka äta upp allt, av någon anledning- men det gick faktiskt hur bra som helst och alla 400 grammen slank ner även om det gick lite trögt mot slutet!

Nu ska jag fota lite bilder på det jag köpte i lördags. Lägger upp dem sen!

Lööön!

Har nu alltså kommit hem till mamma efter en typ tre timmars lång bussresa. Fick veta att jag fått lönen från sommarjobbet direkt jag kom innanför dörren typ, känns grymt bra att ha lite pengar att röra mig med nu! De ska jag spara så jag kan köpa något riktigt dyrt och fint åt mig i framtiden! Känns mer värt att köpa något man verkligen vill ha, som kostar lite mer, än att lägga ut pengar på kläder osv. lite då och då. Kläder får jag i alla fall när jag behöver det, om jag tjatar lite på pappa. Så det är nice!

Nu ska jag bara kolla mejlen och lite sånt, och sen ska jag gå och lägga mig. Imorgon lägger jag upp bilder från gårdagens shoppingrunda!


It's my life

Idag har varit en ganska bra dag, har spelat badminton med pappa och det har varit varmt ute. Riktigt trevligt faktiskt! Har även ritat lite idag, ritade av en bild från en bok men blev dock inte klar med den ... Annars har jag inte gjort så mycket idag förutom att jag funderat ganska mycket på vänskap, framtid mm. Menmen ...


Sviken?

Allt kändes jättebra fram tills nu när jag läser en blogg som skrivs av en av mina kompisar här hos pappa. Hon flyttar nu till hösten för att gå skola borta i typ Västerås, och nu skrev hon i bloggen att hennes (mina också?!) vänner ordnat en avskedsfest åt henne i måndags. Trevligt att man inte var inbjuden. Det känns faktiskt lite jävligt, trodde att jag fortfarande räknades som en i gänget, men tydligen är så inte fallet för ingen hade då brytt sig om att informera mig om festen. En sen då om jag kanske varit hos min mamma då och inte kunnat komma, huvudsaken är ju att de frågar! Men då vet jag vad de såkallade vännerna betyder för mig, inte ett jävla skit!

Shopping och god mat

Idag har jag varit in till stan, och jag fick faktiskt pappa att betala det allra mesta, så det är jag glad för! Köpte i alla fall en varm, svart tröja, ett par gråa jeans, ett smalt guldigt bälte, ett vit-grönt randigt linne och en vit t-shirt. Är nöjd med det faktiskt, brukar nästan aldrig hitta nåt när jag shoppar i vanliga fall! Ska försöka fixa bilder på det jag köpte till sen, men för tillfället har jag ingen tillgång till kamera.

Sen när vi kom hem från stan blev det jättegod middag, fläskfilé med potatismos och tomater i ugn, och så bearnésås till det. För första gången på länge slank maten ner jättelätt och jag kände att jag kunnat äta hur mycket som helst bara för att det var så gott. Det var evigheter sedan jag hade den känslan förut alltså! Skönt var det i alla fall :)

Resten av kvällen nu ska jag kanske gå på en promenad om jag orkar, men jag är jättetrött så det lär nog snarare bli så att jag hamnar framför nån film? Men ni får ha det bra ikväll i alla fall så skriver jag förmodligen inte förrän imorgon.

Good morning

Har precis stigit upp och sitter nu och väntar på att pappa ska bli klar på toan, det är sjukt jobbigt att det bara finns en toa, men jag tror han börjar bli klar på den snart i alla fall. Då ska jag ta en dusch har jag bestämt mig för!

Smart samtal mellan mig och pappa:
Pappa (håller upp ett par byxor)- Vet du vad det här är för byxor?
Jag (kollar)- Storlek 40 ... Det kanske är "E´s"?
Pappa (ser fundersam ut ett tag)- Nämen det är ju mina träningsbyxor!

Bra att han har koll på vad han har för kläder! ;-)


Oherregud!

Jag orkar verkligen inte med den här kvällen längre! Är riktigt trött och slut, och till råga på allt har jag lite småont i magen dessutom! Ändå är jag grymt shoppingsugen och vill gå på stan imorgon, men samtidigt vill jag spara pengar och hoppas därför att pappa ska vara snäll och sponsra mig med lite slantar :-)

Wellwell, ska börja dra mig till sängs nu! Godnatt på er!

Klick

Ikväll har jag sett slutet på en film som jag började se hos några släktingar i mitten av sommaren. Hann dock aldrig se klart filmen då, så nu när vi tydligen fått den så var det ju klart att jag var tvungen att kolla hur den slutade. "Klick" hette filmen och har väl funnits rätt länge nu? Tyckte i alla fall den var sådär, ingen dundersuccé direkt men har man tråkigt så funkar den väl!


Från filmen ...

Min bror

Har nu suttit på bussen i drygt tre timmar tillsammans med min lillebror, i vanliga fall brukar det vara ganska långtråkigt men idag svammlade vi verkligen på (skrämde förmodligen slag på de andra bussresenärerna), så vi hade rätt skoj faktiskt! Min lillebror skulle för övrigt kunna få jobb som stå-upp komiker vilken dag som helst, och det säger jag inte bara för att jag är trött och svammlig. Han har helt enkelt alla kriterier som behövs för att lyckas i branschen, dvs. han är blond, konstig och säger roliga saker. En ny Björn Gustafsson måhända?


Visserligen ser han ut som en tjej, och någon boom-fighter är han inte. Men komisk är han ibland!


Läger.

Nu har jag kommit hem från stallet och ett två dagars långt ridläger som blandannat jag var ledare för. Det blev inte alls lika jobbigt som jag förväntat mig, alla lägerdeltagarna var hur härliga som helst och det var inga som helst problem! Vi lekte blandannat lite lekar och såg på film, det blev Sheridil vilket var riktigt kul då alla satt och kommenterade alla filmmissar! Trodde att jag skulle tycka det var trist när jag sett den typ en miljon gånger förut, men det fanns mycket jag missat!

Så idag när vi satt och åt avslutningsfikat, jag, de andra två jag sommarjobbat med, ridläraren, lägerdeltagarna och en till från stallet, så slogs jag av hur otroligt gulliga alla är! Det känns verkligen som att de försöker för att man ska känna sig som en i gänget (har ju bara bott här snart ett år!), och jag är så ofantligt glad för att de är så underbara! Tack, allihopa. Jag börjar förstå vad det är som gör just "min" ridklubb till den bästa i världen: Folket, och stämningen! Vilka eldsjälar det finns där som brinner för att föreningen ska få finnas kvar, det är helt sagolikt!


Hästarna roar sig kungligt i hagen med en pinne.


Hinder skulle byggas. Gissa vem som fick hjälpa till? Btw jag som målat "Sverigebommarna", snyggt va? ;)

Ett mål avklarat

Jag satte upp ett mål för mig själv, att äta upp hela pizzan som jag värmt till lunch. Anledningen till att jag gjorde det var att jag aldrig kan äta en hel måltid, utan lämnar det sista- antar att det är något psykiskt och att jag inte alltid blir mätt just före maten är slut på tallriken. Hur som helst så brukar jag bli helt torr i munnen när jag ätit en del, och då får jag jättesvårt att svälja, är nog därför jag aldrig äter klart maten. Men idag hade jag gett mig tusan på att äta upp den där jäkla pizzan, och med hjälp av några glas vatten lyckades jag faktiskt skölja ner även de sista bitarna! Jag är stolt över mig själv!

Nu börjar det snart bli dags att åka iväg mot stallet, ni får önska mig lycka till med småbarnen, ska plåga dem tills de ber om nåd! Hehe! Ha det bra allihopa!

Måste börja vakna!

Tja, jag har i alla fall varit duktig och packat ner filmerna i väskan, nu kanske jag skulle börja tänka på att packa ner resten, och framförallt att gå ner och äta lunch! Måste säga att jag är hyfsat dålig på att få saker gjorda, men det har jag nog förresten redan nämnt? Wellwell, nu är det mindre än två timmar tills jag måste fara, så nu måste jag verkligen ta mig i kragen!

Big in Japan



Lyssnar på denna just nu, den är tydligen rätt gammal men jag tycker den är bra på något sätt ändå! Dock så undrar jag verkligen vad det är för förskräckliga kläder de har på sig? :/

Livsviktig packning

Blev rätt slö sen jag skrivit det sista blogginlägget, faktum är att jag inte ens orkat borsta tänderna än! Det blir lätt att man skjuter upp saker och ting och tänker att "jag gör det senare", sen blir det att man måste göra allt i sista minuten och blir tvungen att stressa som en galning istället för att börja i god tid och ta det lugnt. Men nu ska jag i alla fall gå och borsta tänderna, får se om jag orkar börja packa sen kanske. I och för sig ska jag nog inte packa så jättemycket, ska ju bara vara borta en natt, men det är lika bra att jag börjar redan nu så jag inte glömmer något livsviktigt som typ lösögonfransarna! Skojade bara ...


Livsviktiga?


To do.



[x] Packa (Kläder, tandborste, borste, två filmer mm.)
[x] Till stallet kring 14.00.
[ ] Ev. byta täcke på en häst.
[x] Jobb från 15.00.
[x] Ringa mamma och be henne komma med packningen.


Det där är saker som jag helt enkelt måste hinna, annars är det kört, men jag tror inte det borde vara några större problem. Vad gillar ungar på 11+ för filmer förresten? Ska jag satsa på Sheridil, den borde väl funka?

Busy day

Idag vaknade jag strax före åtta av ett sms, men det var egentligen lika bra, för då får jag gott om tid på mig att fixa allt som ska fixas idag! Hittils på morgonen har jag tagit en varm och skön dusch, och ätit limpmackor med kötträrssås till frukost- blev nämligen sjukt sugen på det och jag behövde ändå en ordentlig frukost för att orka med denna dag. Idag börjar nämligen tvådagars-ridlägret för ungarna, och eftersom att jag och de andra två sommarjobbarna ska hålla i det så ska jag till stallet kring tvåtiden tror jag, vi skulle träffas någon timme innan lägret börjar.

Wellwell, nu ska jag sätta mig och skriva dagens att göra lista, lär behövas om jag ska kunna hålla reda på allt!

En död kväll

Klockan börjar närma sig halv elva, jag har inget att göra och skulle egentligen lika gärna kunna gå och lägga mig, men det känns bara för trist! Har dessutom bara en kontakt online på msn för ovanlighetens skull, men den kontakten har jag ingen lust att prata med- han har nog ingen lust att prata med mig heller för den delen. Faktum är att jag inte ens vet varför jag har kvar honom som kontakt än, för vi är verkligen färdiga med varandra. Antar att jag har någon typ av kontrollbehov och vill veta när folk sitter vid datorn eller något? Ska nog lägga mig och läsa en bok nu i alla fall, för här vid datorn händer det uppenbarligen inget spännande ...

Bombay dreams

Nu sitter jag och frossar med en tallrik glass med blåbärssylt. Kvällen har jag ägnat åt att se en av de roligaste svenska filmerna enligt mig, nämligen "Bombay dreams". Trots att jag sett den hur många gånger som helst så skrattar jag lika mycket varje gång! Samtidigt så är den riktigt gullig och på vissa ställen lite mer så att den inbjuder till en tår eller två. Gillar den i alla fall skarpt!

 

Otränad?

Kollade i Blondinbellas blogg nyligen, och när jag läser om hur duktig hon är som går på gym hur mycket som helst och är helt fantastiskt vältränad, då känner jag mig aningen otränad! Så nu fick jag alltså ett infall och tänkte att jag skulle köra ett litet träningspass här hemma. Började med 30 situps, golvet var dock hårt och det gjorde ont i ryggen. Sedan skulle jag då fortsätta med armhävningar. Det blev 20 stycken, på knä! Sen var jag totalt slut. Så var det med det träningspasset! Tror inte det skulle vara en så dum idé att investera i ett gymkort nu till hösten!


Prioritering

Jag skippade mötet, har just ätit klart och orkar helt enkelt inte stressa iväg till det när det dessutom regnar och är jävligt ute. Nej, de får klara sig utan mig på mötet :P Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll och kanske se någon gammal film eller något, så ska jag nog koka mig en kopp choklad och bara mysa! Fast inte ska jag då sitta vid datorn och dricka den inte, sist jag drack choklad vid datorn spillde jag ut det över musen och hela tangentbordet, tangentbordet blev sig aldrig likt efter det kan jag då säga ...

Ha en bra kväll allihopa!


Det märks på vädret att det börjar gå mot höst! (Bilden är tagen 2007)

Nu har jag smält!

Tro't eller ej, men jag var faktiskt tapper och kämpade mig till stallet trots allt! Det var dock förjävligt att försöka se något i regnet, så det kändes lite småfarligt på moppen. Blev sen en halvtimmes ridning i alla fall, den andra hästen i stallet fick komma in och torka lite under tiden innan båda skulle ut igen. När jag skulle släppa ut den ena, smet han! Hann bli livrädd att han skulle sticka iväg och aldrig komma tillbaka (är inte min häst!), men som tur var kom han när jag skrammlade med en foderhink. Tur det, för jag vet inte vad jag skulle gjort annars!

Får se om det blir något möte ikväll för min del, det är nog ingen bra idé att sätta sig på moppen och riskera livet igen i alla fall. Men om mamma skjutsar så far jag!


It's raining ...

Nu har jag varit utanför dörren, och vid närmare eftertanke tror jag faktiskt att jag stannar inne trots allt. Kan ju inte vara kul för någon att vara ute i det här vädret, trots att jag inte brukar ha så mycket emot regn så var detta riktigt extremt! Sms:ade till ägaren av hästen jag rider i alla fall, hon sa att det var okej att jag inte red honom idag om det tar emot. Och det tar emot, ganska rejält, till och med för mig! Det blir nog till att sitta hemma och tråka och hoppas att det slutat regna tills ikväll då jag ska på möte, annars måste jag försöka övertala mamma att skjutsa mig för annars får jag helt enkelt skippa mötet. Orkar faktiskt inte med det här vädret!

Fy sjuttsingen!

Det är då inte måttligt vad det regnar nu, och det värsta av allt är att det inte ser ut att bli bättre! Dock så börjar det verkligen bli dags för mig att sätta mig på moppen och pallra mig iväg till stallet om jag ska hinna med allt jag tänkt idag. Men jag skulle behöva typ galonkläder eller nåt för att klara det här vädret. Ehm... hetast såklart! Men ärligt talat, sånnadär galonvantar skulle faktiskt inte sitta helt fel så man inte blir så blöt om händerna, regnställ har man ju men det hindrar inte direkt vantarna från att bli blöta= Dåligt! Känner mig i alla fall verkligen inte peppad att gå ut, men nu är det dags!

Spöregn!

Herre gud, så mätt jag blev! Nu har jag alltså ätit lunch, köttfärssås och spaghetti, och hur mycket jag än önskat att jag orkat allt så tog det verkligen tvärstopp! Och jag tycker det är viktigt att man inte sitter och försöker pressa i sig mer mat än man orkar, man ska lyssna till sin kropp! Men gott var det i alla fall, min "plastpappa" lagar världens godaste mat!

Ute har det börjat regna, så nu känner jag mig inte direkt frestad att gå ut. Dessvärre har jag inte så stort val, har en häst som ska ridas oavsett vilket väder det är ute, men det är bara att bita ihop! Kan ju vänta ett tag i alla fall och hoppas att det blir bättre!

Vikt

Det börjar bli lunchdags nu, tror jag ska värma upp resterna av köttfärssåsen som blev kvar från middagen igår och koka spaghetti till det. Missade ju nämligen att äta det igår när jag skulle iväg, ganska jävligt eftersom att jag varit sugen på att äta det hela dagen! Men sånt är livet, och jag hade ju tur att det blev mat över! Så ska jag nog gå och tjata på brorsan att han ska äta något också, tror inte ens han ätit frukost så om han inte ätit fast jag inte märkt det så börjar det verkligen bli dags.

Min lillebror är sjukt smal förresten, han är typ lika lång som jag om inte lite längre, det vill säga kring 161 cm. Han väger typ 44 kg och är snart 13 år! Tycker det är ganska hemskt, så äter han så dåligt också trots att vi tjatar på honom. Det värsta är att han inte gör annat på dagarna än att sitta hemma och spela tv-spel! Kan då säga att jag inte är ett dugg avundsjuk på honom, skulle verkligen inte vilja väga så lite! Nej, jag är jättenöjd med mina 49-50 kg beroende på när på dagen jag väger mig, det är alldeles precis lagomt tycker jag, och eftersom att jag lever ett aktivt liv så känner jag mig hälsosam dessutom.

Och för er som inte visste det, så är det bättre att vara fet och röra på sig än att vara smal och bara sitta stilla! Det kan ni ju trösta er med om ni febrilt försöker träna bort några extra kilon men samtidigt är totalt galna i godis eller något annat onyttigt!


(Tårtan bakades av en kompis till mig!)

Kommenterar de kända bloggarna

Nu när jag suttit ner och ätit min sedvanliga grötfrukost (känner mig som en gammal tant, men man ska ju äta det man tycker om!) så funderade jag på vad jag ska blogga om härnäst. Kom fram till att jag vill haka på trenden och kommentera några av de kända bloggarna, i alla fall en gång tycker jag att jag måste få göra det! Så här nedan följer mina tankar kring de stora bloggarna.

Kenza- Tja, vad ska man säga? En helt vanlig, ganska trist medelklassblogg som av någon okänd anledning som jag inte förstår, råkats bli Sveriges största privatblogg. Jag tänker då inte läsa den mer!

Blondinbella- Här har vi en tjej med ett minst sagt lyckat liv! Faktum är att man ibland undrar om hon bara är påhittad, men jag bryr mig inte om vilket, att läsa hennes blogg gör mig grymt inspirerad och peppad. Kommer helt klart fortsätta läsa den!

Storstadspojken- Blondinbellas pojkvän. Läste någonstanns att de andra stora bloggarna inte är så glad över honom då de anser att han åkt snålskjuts till toppen med hjälp av sin flickvän. Själv tycker jag det bara är bra med en faktiskt rätt rolig kille som knuffar bort alla de andra, ointressanta bloggarna. Jag gillar honom skarpt!

Stina lee- Hon skriver att hon har dåligt självförtroende, men ändå är bloggen proppad med en massa egobilder. Känns lite falskt tycker jag. Hennes inlägg är dessutom inte alltför speciella. Nix, den här bloggen läser jag inte mer!

Kissie- Det första jag får läsa när jag besöker hennes blogg, är rubriken "ÄCKLIGA MÄNNISKOR" följd av en lång utskällning riktad mot de som snor bilderna på henne och påstår att det är de på bilderna. "Ni är tragiska bara så ni vet och jag tycker synd om er för ni måste vara ruskigt fula där ni sitter och gömmer er bakom era dataskrämar" skriver hon. Efter det vill jag inte läsa mer, jag är redan övertygad om att hon är Sveriges taskigaste människa! Visst kan man vara sur för att folk snor bilderna, men jag tycker det är fel sätt att visa det på. Aldrig mer Kissies blogg för min del säger jag bara!


Det var allt för den här gången, märker själv att jag är lite anti mot många av de stora bloggarna men jag vill läsa bloggar som jag får ut något av att läsa. Många av de stora bloggarna tråkar bara ut mig, eller upprör. Jag påstår inte att min blogg är bättre än deras heller, men å andra sidan är det ju inte min blogg som är jättekänd! ;)

To do.



[x] Rida.

[ ] Möte 18.00 Skippade pga. dåligt väder!

[ ] Byta sängkläder.


Väldigt rimlig lista, är ganska övertygad om att jag hinner göra allt! Dock så är vädret inte det roligaste, så jag ser för en gångs skull inte riktigt fram emot att rida lika mycket som jag brukar. Men jag tror inte det regnar i alla fall, fast även om det gör det så är jag ju trots allt inte gjord av socker!

Sömnproblem

Det finns nog inget jobbigare än när man ligger och vrider sig i sängen utan att kunna somna! Tolv gick jag och la mig igår, kring tretiden somnade jag. Det var hemskt! Ser dock ett samband med att jag sov så länge på morgonen igår, för när jag började räkna hur många timmar jag varit vaken kom jag fram till att jag ändå varit vaken mindre timmar än i vanliga fall, inte konstigt att jag inte kunde somna! Men idag steg jag i alla fall upp lite tidigare, så nu hoppas jag innerligt att det ska gå lättare att somna ikväll. Annars lär jag bli djupt deprimerad.

Nu ska jag gå ner och äta frukost i alla fall, har varit hungrig sen igår natt så det börjar lugnt sagt bli dags!

Bedtime

Nej, nu börjar det verkligen bli dags att gå och lägga sig! Ställer väckarklockan också för säkerhets skull, så jag inte sover lika länge som jag gjorde idag. Nej, tio ska jag upp, inte en minut senare! Man får ju inte slöa till helt bara för att det är sommarlov!

Hårfärg

Hårfärg, den ständiga frågan i mitt liv. Vad ska man egentligen ha för färg på håret? Har provat rött, svart och brunt i olika nyanser, men jag kan inte avgöra vad jag vill ha för färg på mitt hår egentligen. Just nu är det lite brunrött och skiftar i olika nyanser, efter en aningen misslyckad färgning som ändå blev ganska lyckad i slutänden. Hade nämligen rött hår och skulle färga mer en ljusare brun nyans med typ blonda slingor, men det jag inte uppmärksammat att läsa var att man inte skulle färga med den färgen om man hade just den röda färgen som jag hade på mitt hår ... Oups! Trots det blev jag ganska nöjd med min hårfärg, men eftersom att den är en mix av två färger lär den bli lite svår att återskapa. Har även lekt lite med tanken på att ta reda på vilken min naturliga hårfärg är, har färgat så mycket att jag typ glömt bort det. Men jag vet inte hur jag ska göra. Tror inte jag skulle passa som blondin i alla fall, även om det skulle vara kul att testa och se om det verkligen är sant att blondiner har mer kul!


Några hårfärger jag haft.


Tandborste

Borde verkligen gå ner och borsta tänderna nu, klockan börjar bli en hel del och jag måste nog gå och lägga mig snart om jag inte ska sova bort hela morgondagen också. Mina två tandborstar är förresten rosa, finaste färgen! Vad har du för färg på din tandborste?


Rosa, finaste färgen tycker jag.

The phantom of the opera

Eftersom att internet inte har fungerat för mig ikväll så passade jag istället på att se min absoluta favoritfilm, "The phantom of the opera". Tycker den är helt underbar, fantastiskt fina sångframträdanden och magnifikt skådespel! Finns absolut ingen vackrare film enligt mig, grinar varje gång jag ser den!


Kaffe- ett mirakelmedel mot trötthet!

Kaffet gjorde verkligen susen, med direkt verkan, så nu är jag fit for fight igen. Fast vilken fight vet jag i och för sig inte, för jag ska nog bara ta det ganska lugnt ikväll och varva ner en aning så jag inte får svårt att sova sen ikväll. Brukar ofta ha lite svårt att sova då jag ligger och tänker på mycket annat, så jag tänker att om jag tänker klart nu så kanske jag får lättare att somna sen ... Inbillar jag mig i alla fall!



Mötet

Nu har jag kommit hem från mötet, det blev lite stressigt när jag skulle dit så jag hann bara just värma en pizza som jag lite snabbt fick slänga i mig innan jag blev tvungen att kasta mig på moppen och köra dit på maxhastighet med gasen i botten för att inte komma för sent. Hade i alla fall kul på mötet, det blev mycket skratt men även mycket arbete uträttat faktiskt, är ju bra när man kan förena nytta med nöje- och dessutom få betalt för det! Sen när jag skulle åka hem hade det hunnit bli lite kyligt, och jag som inte hade klätt på mig ordentligt i brådrasket, frös. Men nu börjar värmen återvända i alla fall!

Ska nog gå ner och dricka en kopp kaffe nu om det finns något kvar, behöver det om jag ska orka med resten av kvällen känner jag! Ha det bra gott folk!

Flip flops!

Nu har jag nästan just kommit hem från stallet (duschade före datorn). Sötpollen var fin att rida idag, men sen när jag skulle avsluta i skogen så höll jag på att få ett psykbryt för jag hittade inte vägen jag skulle ta för att komma ut på vägen som ledde hem. Istället råkades jag hela tiden rida in på en väg som ledde till någons gårdsplan, så tillslut hade jag god lust att helt enkelt rida rakt igenom någons blomrabatt för att komma ut på vägen som ledde hem. Gjorde dock inte det som tur var, och jag hittade faktiskt rätt väg efter en stunds letande också!

När jag kom upp i mitt rum såg jag att mamma köpt ett par nya flip flops till mig. Förra året använde hon nämligen sönder mina jättesköna och mjuka som jag köpt i Spanien, och då lovade hon att hon skulle köpa ett par nya, lika mjuka nästa år, alltså i år. Vet inte om de nya flip flopsen är riktigt lika sköna som de gamla dock, men nästan! De gamla var verkligen once in a lifetime flip flops tror jag dessvärre ...

Nu ska jag bara äta så ska jag vidare på möte sen, hade dock gärna sluppit det då det blir ganska drygt att ligga och köra moppe totalt ca 4 mil på en dag. Menmen, sånt är livet!


Oplanerat

Tro inte att jag kommit mig iväg till stallet än! Riktigt seg känner jag mig, och jag blev fast framför datorn för att göra diverse onödiga saker. Nyss ringde i alla fall en av de jag sommarjobbar med (sommarjobbar på en ridskola) och undrade om vi kunde träffas 18.30 idag och planera ridlägret som vi ska hålla i. Jag sa såklart att det gick bra, så nu fick jag lägga till en punkt på min lista över saker som ska göras idag. Där försvann alla förhoppningar om att hinna plocka några blåbär kan jag ju säga!

Nu måste jag verkligen bege mig till stallet, så jag hinner med allt som ska göras!

Frukost och kaos på diskbänken!

Idag visste jag inte om jag skulle äta frukost eller lunch, så det slutade med att jag åt mackor, något som jag faktiskt äter väldigt sällan! Passade på att prova bacon osten som vi köpt också, den var hyfsat god. Så fick jag använda mitt laktosfria smör också, det brukar annars bli dåligt innan jag hunnit äta upp allt, tycker förpackningen borde vara mindre eftersom att det bara är jag som äter från smöret! Orkade i alla fall äta en och en halv macka, det är en väldigt dålig egenskap jag har, vad jag än äter så brukar det gå väldigt tungt mot slutet, hur lite mat jag än tar, och idag tog det verkligen tvärstopp! Har blivit jättedålig på att äta på sistone dessutom, har helt tappat lusten till det och när jag äter så är det för att jag vet att jag måste och inte för att jag egentligen vill det. Några idéer om vad det kan bero på?

Är förresten glad att jag slipper ta itu med våran diskbänk, den var faktiskt väldigt stökig idag! Annars har jag varit snäll och fixat ren den förut ibland, men nu kändes det inte så jättelockande!

Nej, nu ska jag gå och borsta tänderna och sen ska jag hoppa på min gamla moppe på typ 30 år, och dra iväg till stallet.

  

To do.



[x] Rida.

[x] Fylla spån i hästarnas lada.

[ ] Plocka blåbär.

[x] Möte på ridklubben 18.30.


Känns som en ganska rimlig dagsplanering tycker jag, och jag tror jag borde hinna med allt trots att jag sov så länge på morgonen! Känns i alla fall jättebra att ha en "att göra lista", man blir så peppad att uppfylla sina mål för dagen då! Alla borde ha en sån lista tycker jag!

Jag klev nyss upp!

Blev lite smått chockad när jag klev upp ur sängen och upptäckte att klockan var 11.30! Annars under sommarlovet har jag ställt väckarklockan på 10.00 för att jag inte ska sova bort hela dagen, men igår struntade jag i det eftersom att jag inte trodde jag skulle sova så jättelänge ändå. Tji fick jag!

Nu har jag sett film

Filmen (How to marry a millionaire) var riktigt sådär fånigt gullig och lockade till några skratt. Visserligen hade jag klarat mig utan fiolintrot på typ sex minuter, men om man bortser från det tyckte jag faktiskt filmen var sevärd trots att det fanns en del filmtekniskt att anmärka på. Lite synd var det också att den inte var textad, men det överlever man!


How to marry a millionaire

Nu ikväll har familjen ätit hallonpaj som mamma bakade, och när jag åt pajen kändes det verkligen som att den var värd all slit med att plocka hallon! Med marschankräm till var den hur god som helst!

Nu ska jag sätta mig ner och mysa framför en film, det blir "How to marry a millionaire" med Marilyn Monroe. En riktigt gammal film antar jag (var väl länge sen hon levde?), men jag tror den kan vara bra ändå!


Jag kan inte vissla

Tio minuter har gått sedan jag skrev det förra inlägget, jag kan fortfarande inte vissla. När jag var mindre var jag jättefrustrerad över det, alla andra kunde ju! Nu har den välbekanta frustrationen kommit tillbaka, varför kommer det inget visslingsljud ur min mun när det gör det ur alla andras? Mysko!

Vissling

Idag vid middagsbordet kom vi av någon anledning in på att vissla, något som jag ännu inte lärt mig ... Det går helt enkelt inte! Sedan när jag gått upp på mitt rum kom i alla fall min plastpappa in och hade tydligen sagt till mamma att på en kvart, då skulle jag ha lärt mig vissla. Tio minuter kvar, jag tränar febrilt, men det verkar hopplöst. När tungan är på rätt ställe och jag sedan ska forma läpparna, så åker tungan iväg igen ... Kan helt enkelt inte styra den! Nä, inte visslar jag om tio minuter inte!

Hallon

Nu har jag varit en duktig dotter och hjälpt min stackars mamma att plocka hallon. Min lillebror var också med, han är snart 13 år men ganska fånig och hela tiden rädd att det ska komma spindlar eller myror och anfalla honom. Brukar säga att det nog blev något fel, egentligen skulle han varit en tjej! Jag plockade i alla fall mest bär som vanligt, lite mer än en liter fick jag ihop totalt. Hann inte gå nåt på stan idag, men jag kanske tar det till helgen istället?

  

Trist väder

Nu har jag segat till ordentligt, och börjar inse att jag nog inte lär få så mycket gjort idag som jag hoppats på. Trött är jag, trots att jag sov till typ 10.00 idag, jag kan inte förstå det! Ut vill jag inte gå, även om jag tror det skulle kunna pigga upp mig en aning, för det är mulet ute och blåser vilket ju inte är så överdrivet roligt direkt. Annars hade jag kunnat gå en promenad eller något, men motivationen finns helt enkelt inte där. Dumma väder!


En resa till varmare breddgrader skulle inte sitta helt fel just nu!

Dagens lunch

Hittils under sommarlovet har jag sällan ätit något annat än nudelsoppa till lunch, det är ju enkelt att göra och det går snabbt. Men idag kände jag hur spyless jag blivit på att alltid äta nudelsoppa, så idag slängde jag ihop wookade grönsaker med hot spicemix, hamburgerbiff och gräddfil. Ganska nyttigt med andra ord. Det blev faktiskt mycket godare än jag trott också, gick faktiskt riktigt bra att äta! Till efterrätt sedan unnade jag mig glass med blåbärssylt på, ett säkert kort som smakar gudomligt! Kan bara utvärdera dagens lunch som riktigt lyckad!

  

Skor

Nu när jag städat mitt rum och rensat lite i garderoben så känner jag att jag har ett litet problem ... Jag är nämligen väldigt förtjust i skor, och det känns inte riktigt bra att de tar upp två hyllor i min garderob. Då ska det väl också nämnas att mina vinterskor inte är med på hyllorna utan har placerats i en kartong ute, och de skor som jag använder för tillfället står nere i hallen. Jag vet att jag borde göra en rensning, många av skorna använder jag inte ens, men det tar verkligen emot ... Man kan ju liksom inte slänga skor bara för att man har typ fjorton par hemma? Skor är lika heliga i min värld som katterna i Indien! Typ ...


To do.



[x] Städa rummet.

[ ] Shoppa kläder, pennor och kanske block inför skolstarten.

[x] Plocka blåbär hallon om vädret tillåter.


Varför känns det som att jag inte kommer hinna göra allt det där idag? Prio ett blir i alla fall att städa rummet, det var nästan läskigt länge sedan sist nu!

Gröt

Sen en tid tillbaka brukar jag alltid börja varje morgon med en tallrik havregrynsgröt med sylt, och så även denna. Gröt är kanske inte är den hippaste frukosten man kan äta, men säkerligen en av de bästa. Havre är nämligen ett av de nyttigaste och mest prisvärda livsmedlen, läste jag någonstanns. Den innehåller blandannat kostfibrer, antioxidanter, B-vitaminer, proteiner och mineraler! Och jag lovar att det behövs, när man som jag håller igång hyfsat de flesta dagarna. Gröt är faktiskt en riktigt bra start på dagen, skippa corn-flakesen!


En miljon myggbett?

Nu luktar det surströmming i hela huset efter att surströmmingsfanatikerna varit framme. Själv förstår jag inte riktigt deras passion för gammal rutten fisk, men uppenbarligen är det ju något speciellt med den som de gillar? Jag höll mig i alla fall till Bullens varmkorv, ett säkert kort för att undvika att få jättedålig andedräkt. Till efterrätt sedan blev det glass, men inte ens det kunde riktigt skölja bort den förskräckliga surströmmingsdoften, huga!

Annars idag så har jag tagit det ganska lugnt. Klev upp vid halv elva tiden vilket faktiskt är ovanligt sent för att vara jag, efter att ha ätit någon slags "frunch" bestående av pannkaka, sånnadär tjocka saker man gör i ugn, ni vet. En del skulle säkert kalla dem för plättar eller något, men jag håller stenhårt fast vid att det heter pannkaka i alla fall! Sedan blev det till att fara in och handla med mamma, var ganska svartklädd dagen till ära så mamma tyckte jag såg ut som någon lightvariant av en/ett emo, "emu" kom vi fram till att det skulle kallas. Maten inhandlades på coop som vanligt, där mamma även köpte sig en tunika i något lila-vitt-svart (?) mönster. Under skulle hon tydligen ha en långärmad typ vit tröja, för de hade alla i klädkatalogerna sa hon. Själv tycker jag inte det känns så jätterätt med långärmat under en tunika (som jag för övrigt är gode less på vid det här laget!), men det är kanske en smaksak?

Förresten, jag måste få utfärda en varning till alla er som handlar mat (typ alla?). Köp aldrig juice som står i sitthöjd! Igår när vi var på coop så hade nämligen en gubbe satt sig för att vila på juicen! Euww! Vet då i alla fall att jag inte kommer köpa av den juicen!

Tillbaka till idag i alla fall. När vi kommit hem från handlingsturen bar det av ut för att plocka hallon på gården, dock så var jag inte så lite irriterad på alla knott och mygg som verkat förälska sig i mig. Ni skulle se min rygg! Sen den sista blåbärsplockningsrundan är min rygg (där tröjan och byxan skiljs åt) helt knottrig! Jag lovar att jag ser helt sjuk ut, och skulle ni se mig skulle ni aldrig mer klaga på att ni fått många myggbett! Ca 1,5 liter hallon blev det plockat idag i alla fall, och mer har vi plockat tidigare, så mamma har gjort sylt av allt! Känns jättekul att man kan göra sin egen sylt och så, det är ju mycket bättre och billigare än att köpa även om bärplockning inte står högst på topp på listan över mina favoritsysselsättningar. Men sylt är gott, så jag kan väl offta mig och plocka bär för det!

Nu ska jag gå ner och göra mig färdig för kvällen, måste göra det nu för om det blir senare väcker jag mamma och plastpappan som sover rätt nära mitt rum, oturligt nog. Kram!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0